(Sport)podotherapie te Tilburg

Onderzoek

Elk onderzoek begint met een kort vraaggesprek. Tijdens dit vraaggesprek wordt getracht een beeld te verkrijgen van de aard en eventuele oorzaak van uw klachten. Dit gesprek bepaalt de richting voor het onderzoek en vormt de basis voor de uiteindelijke diagnose en therapie.


Het verdere onderzoek zal bestaan uit een uitgebreide analyse naar functie, stand en bewegelijkheid van uw voeten en onderlichaam. Tevens wordt er een loop-analyse en drukmeting uitgevoerd. Bij de loop-analyse wordt gebruik gemaakt van een systeem waarmee de drukken onder de voet tijdens het lopen en/of staan kunnen meten en analyseren. Dit wordt gedaan omdat de locatie van hoge of juist lage drukken onder de voet zeer veel vertelt over het functioneren van de voet. Het maken van een drukmeting geeft de unieke mogelijkheid tot het uiterst nauwkeurig analyseren van de afwikkeling. Afwijkingen die te zien zijn op de loop-analyse vormen vaak een mogelijke oorzaak voor het ontstaan van klachten.


Uiteraard wordt ook gezocht naar de feitelijke aandoening. De juiste diagnose is immers onmisbaar voor het in gang stellen van een therapie.Behandelmethodes

(sport)Podotherapie Maarten Vissers is een jonge en dynamische praktijk. Dit betekent voor u dat wij beschikken over de nieuwste behandelmethoden, maar ook dat technieken die zich al jarenlang bewezen hebben worden toegepast.


Enkele behandelmethoden waarvan wij gebruik maken zijn


Shockwave

Een relatief nieuwe techniek welke het herstelproces bij o.a. aanhechtingsproblemen van achillespees en hielspoor aanzienlijk verkort d.m.v. schokgolven.


Orthonyxie (ofwel nagelbeugeltechniek)

Dit wordt vaak toegepast om ingroeiende nagels te corrigeren.


Podotherapeutische zolen

Duurzame therapievorm welke kan dienen ter ontlasting of correctie van een verstoorde voetfunctie.


(siliconen) Orthese

Hulpmiddel dat vaak effectief is om lokaal te corrigeren of te ontlasten. Denk hierbij aan likdoorns tussen de tenen, of het corrigeren van bijvoorbeeld hamertenen.


Manuele therapie

Hiermee kunnen gewrichten welke in hun beweging zijn beperkt hersteld worden in hun functie. Het grote voordeel hiervan is dat vaak direct functie-herstel optreedt.


Tapen

Een tijdelijke therapievorm welke vaak direct de pijn verlicht.