(Sport)podotherapie te Tilburg

Informatie

Als (sport)podotherapeut houden wij ons met name bezig met klachten die voortvloeien uit een afwijkende manier van staan en lopen. In de regel gaat het hierbij om klachten die ofwel sinds lange tijd aanwezig zijn of met grote regelmaat terugkeren.


Lopen is nog steeds de belangrijkste manier om ons voort te bewegen. Het zal u dan ook niet verbazen dat veel lichaamsklachten kunnen ontstaan wanneer een (kleine) afwijking in de functie van de voet aanwezig is. Hierbij kunt u denken aan klachten als:


Bovenstaande klachten kunnen alle ontstaan door een afwijkend functioneren van de voet.


Buiten podotherapie is het vaak ook een zeer welkome aanvulling op andere therapieŽn. Denk hierbij aan fysiotherapie, (ortho-) manuele therapie, chiropractie, osteopathie caesar en mensendieck therapie etc. De ervaring is dat een combinatie van podotherapie met een van bovenstaande therapieŽn zeer effectief werkt. Reden hiervoor is dat enerzijds de veroorzaker van de klacht wordt behandeld en anderzijds de belasting op het lichaam afneemt door een beter, en dus efficiŽnter, functioneren van de voet tijdens het dagelijkse staan en lopen.


Download: Veel voorkomende voetklachten [PDF] »